Idag gästade Gustafs GoIF Svale IP. Det var en jämn match där inget av lagen kommer till några riktigt vassa målchanser inledningsvis. I den 8:e minuten förlorar vi en nickduell på bortre stolpen under en hörna, och en av Gustafs spelare kan nicka in bollen i vikamålet. 0-1 och ledning till Gustafs.

Efter målet fortsätter matchen jämt och vi har bra koll på motståndarna som tvingas att gång på gång slå långbollar på sin långa targetforward där Vikas mittbackar har bra kontroll. Vika skapar en del chanser men med lite dålig skärpa i avsluten står sig 0-1 halvleken ut.

Andra halvlek är också jämn och båda lagen spelar bra försvarsspel och de riktigt farliga målchanserna uteblir. I den 70:e minuten kommer äntligen kviteringsmålet. Kalle Matsson driver förbi sin försvarare på högerkanten och hittar Mahmoud Majaresh snett innåt bakåt som lyfter bollen mot bortre stolpen, över Gustafsmålvakten.

Efter att båda lagen utbytt några målchanser så blåser domaren i pipan och fastställer slutresultatet 1-1.

Matchens lirare blir Henrik Forsberg som gör ett bra jobb att hålla koll på Gustafs forward under alla deras långbollar.